tiistai 12. marraskuuta 2013

Palasämpylät leivotaan illalla ja paistetaan aamulla
















Uskomatonta, mutta totta! Leivoin nämä sämpylät kylmästä taikinasta ilman kohotusta illalla jääkaappiin ja aamulla vain nostin pellin kylmään uuniin. Kun uuni oli lämmennyt 225 asteiseksi, sämpylät olivat valmiita!
Tai oikeastaan niitä ei tarvinnut edes leipoa, löysähköstä taikinasta vain muotoiltiin iso pötkylä ja siitä leikattiin palasämpylät viipaleet suoraan pellille leivinpaperin päälle. Ja olivat kuohkeita ja maukkaita!

Katso ohje tästä linkistä PALASÄMPYLÄT LEIVOTAAN ILLALLA, PAISTETAAN AAMULLA

Rauhalliset viikonlopun aamupala-brunssit on kyllä parhaita ja lämpimät sämpylät aloittaa vapaapäivän mukavasti. Tämä iltaleipominen sopii minulle paljon paremmin ja olenkin innostunut kokeilemaan erilaisia sämpylöitä. Nuo tummemmat pyöreät tein luomu kokojyvävehnäjauhoista ja lisäsin sekaan kaurahiutaleita. Ilmeisesti jauhojen koostumuksesta johtuen kohosivat vähän maltillisemmin, mutta hyviä olivat silti.





































Margariinipaketti on kauniissa aamukattauksessa aina se murheenkryyni, miten sen saisi nätisti piilotettua? No vaikka voipaperiin kääräistynä!

Ihanan leppoisia brunsseja, nautiskelkaahan lämpimistä sämpylöistä!

- Hanna -

6 kommenttia:

  1. Ihana idea, reseptiä tulee varmuudella kokeiltua...lämpimän sämpylän tuoksu,mikä mahtava tapa aloittaa aamu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on ja usein vapaapäivänkin aamuna aamuleipominen tuntuu hitaalta ja työläältä, tämä kyllä helpottaa ja nopeuttaa!

      Poista
  2. Ihan huikean hyvä vinkki! Menee testaukseen ... :) KIITOS!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen näitä nyt kolme kertaa tehnyt ja joka kerta yllättynyt, että sämpylät todella ehtii kohota. Vielä kun nämä voisi tehdä kuivahiivasta, mutta se ei kai onnistu.

      Poista
  3. Varmasti kokeilen joku päivä! (:

    VastaaPoista
  4. Kiitos ohjeesta, näitä pitää kokeilla, kunhan joulu on mennyt ohi

    VastaaPoista