lauantai 23. maaliskuuta 2013

Valkosipulin versoja


Kevät on uuden kasvun ihmettelyn aikaa. En ole muutamaan vuoteen kasvattanut juurikaan taimia, mutta aina näin keväisin on jotain pientä ikkunalaudalle saatava. Herneenversoista kerroin jo aiemmin, myös valkosipulin versojen kasvatus on helppoa. Versot ovat paitsi kauniita myös maukkaita vaikka salaattiin pilkottuna. Vähän ruohosipulimainen varsi, mutta selkeä valkosipulin maku antaa hyvää piristystä moneen ruokaan. Vaikka ovat kyllä niin kauniita, ettei meinaa raaskia syödä...


Laitoin valkosipulinkynnet kasvamaan kapeisiin maljakoihin. Kiepautin sanomalehdestä töttörön, jotta multa ei sotke maljakon reunoja. Asettelin kuhunkin maljakkoon kolme valkosipulin kynttä ja sitten suihkepullolla multa kosteaksi.Istutin joka maljakkoon erilaisia kynsiä. Kähmän Kaali ja Pukin gourmet talvivalkosipuli alkoi itää ensimmäiseksi, italialainen luomuvalkosipuli kasvoi korkeimmaksi (liekö saanut tasaisemmin vettä), mutta makueroa en niissä kyllä huomannut :)

Mukavaa viikonloppua!

- Hanna -1 kommentti:

  1. Vau, enpä ole tuollaista edes tajunnut! Tykätään kyllä valkosipulista, mutta ei juuri ole tullut tuoretta valkosipulia syystä tai toisesta käytettyä... Sen sijaan varsisipuleihin oon ihan koukussa ja tykkään laittaa varsia salaatteihin, joten nyt kyllä menee ehdottomasti kokeiluun osaisko tällainen antiviherpeukalokin kasvattaa näitä :P Siinä vähän yhdistyis nämä herkut ja sais kaks kärpästä yhdellä iskulla!

    VastaaPoista