maanantai 2. heinäkuuta 2012

Tölkinvetimistä koruja - rannekoru
Jotenkin nämä klipsukat on niin kiehtovia etten millään malttaisi pitää näppejä erossa niistä :) 
Eniten innostaisi laukkujen virkkaaminen, mutta sillä aikaa kun keräilen tarpeeksi materiaalia on kiva leikitellä ja pähkäillä, että millaisia koruja näistä saisi tehtyä. 

Tämä rannekoru malli on aika makee.
Punoin klipsut läpinäkyvällä, joustavalla kuminauhalla renkaaksi. Se siis vähän venyy ja on näin helppo pujottaa käteen. 


Kuminauha siis pujoitetaan päällipuolella aina suoraan seuraavan klipsun läpi ja nurjalla puolella aina ristiin. Reilu pari kymmentä klipsua riittää. Tekniikan oppii helposti ja valmista syntyy nopeasti.

Olen nähnyt näitä tehtävän niin, että tuo vetimen parempi eli sileämpi puoli on asetettu molemmilla puolilla ulos päin eli nurjat puolet vastakkain. Jotenkin se osui minua silmään ja asettelin mielummin näin että nurja puoli on nurja puoli, silloin oikea puoli näyttää kauniimmalta... Mutta käytössä kyllä huomasi syyn, eli näin minun tyylilläni nurja puoli saattaa vähän pistellä käteen :) Klipsut pitää siis esikäsitellä huolellisesti, ettei jää teräviä reunoja ja kulmia. Eikä tuo minun paatunutta rannetta kyllä haitannut, nuorison herkkä hipiä sai huomauttamaa.Tää on kyllä aika rock. Ehkä noiden sinisten karpaattienkellojen tilalla olisi taustalla pitänyt olla mielummin jotain niittiä ja nahkaa... :)

Tätä mallia kiinnostaisi kokeilla erilaisilla nauhoilla ja nyöreillä punottuna, voisi tulla ihan eri tyylisiä.

Lisää koruja tulossa ihan pian, 
siihen asti hyvää yötä!

- Hanna -
9 kommenttia:

 1. OIOIJOI!! hieno on, niin hieno!! Nämä sun tekemät korut tölkinvetimistä saa mun näperryssormet ja -mielen hyrräämään, joten ideoi vaan lisää ennen laukkujen tekoa =) Vaikkakin kaikki nämä tölkinvedinjutut ovat hienoja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo! Monta juttu on suunnitteilla, työnalla ja valmiinakin, kunhan vaan ehtisi kuvailemaan ja päivittelemään tänne eli tulossa on :)

   Poista
  2. Miten aloittaa? ?

   Poista
 2. tosi kivoja! Oppisinpa minäkin noita tekemään... Olen kerännyt tölkinvetimiä jonkin verran.
  Hyvää jatkoa taiturille!!!

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Miksi näihin ei ole ohjetta samassa? Helpottaisi todella paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän parempaa ohjetta en näihin osaa antaa, kuvasta saa myös apua: "Kuminauha siis pujoitetaan päällipuolella aina suoraan seuraavan klipsun läpi ja nurjalla puolella aina ristiin. Reilu pari kymmentä klipsua riittää. Tekniikan oppii helposti ja valmista syntyy nopeasti."

   Poista