torstai 3. toukokuuta 2012

Aita kasvimaalle - projekti
Tänään oli tarkoitus sytyttää tuli takapihalle ja nauttia kevään ilta-auringosta grillaillen, mutta kuka pysyy paikallaan pihalla tähän aikaan vuodesta? En minä ainakaan, ehdin siinä hiillosta odotellessa leikata keijuangervot ja kuopia vähän maata sieltä ja täältä...
Ja muistin kyllä vaan istuskella tulta tuijottamassakin :)

Ruohosipuli on jo hyvässä kasvussa ja on päättänyt talven aikana vallata vähän lisää tilaa ja levittäytyä aidan raosta polun puolelle :)


Ja kukas muu kuin pikku-apulainen on heti mukana kun vähän tutkii maata tai viimeistään kun 
kaivaa kameran esiin :) 
Hienosti on viinisuolaheinäkin talvehtinut, tästä saa jo moneen salattiin lehtiä, myös timjami ja minttu kasvaa jo kohisten.

Vähän olen huolissani lähinnä salattimaasta ja yrttipenkistä, että miten saamme tämän uuden ystävän kanssa yhteisymmärryksessä kuoputeltua maata tai siis jätettyä kuoputtelematta ja ainakin pissaamatta juuri salaattien ja kyllä muidenkin päälle...

Ajattelin että jos tekisin pajuista matalat aidanteet vielä puulaatikoiden ympärille tai siis laudan sisäpuolelle, se olisi ainakin sellainen jonkinlainen henkinen raja, jonka sisäpuolelle ei saisi koiranpentu mennä. Aluksi pitää olla vaan jatkuvasti mukana pihalla opastamassa ja kieltämässä, loppuu vähäksi aikaa vapaana pihalla juoksentelu... Voin vain kuvitella että kylvöpuuhat tulee olemaan tosi mielenkiintoiset :)

Mutta siis pajuaidasta, olen jo jonkin verran keräillyt pajuja valmiiksi, vain malli puuttuu... Tiedetään että hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty ja mutta luulen että silti otan vain pajunvitsat käteen ja alan kokeilla mikä näyttäisi kivalta, katsotaan mitä siitä tulee! 
Ja hyviä vinkkejä otetaan vastaan!

Tässä vähän kesäfiilistelyjä viime vuosilta, 
katsotaan kasvaakohan tänä kesänä mikään...
Aurinkoa ja vähän lämpimämpiä kelejä odotellessa
ja pajuaitaa suunnitelleen...

- Hanna - 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti