torstai 17. toukokuuta 2012

Reissumuistot pitsikehyksissä

pitsin kovettaminen sokerilla


Lämmin kesäsade raikasti äsken kivasti kasvimaalla, kunnes yltyi sen verran että oli pakko siirtyä sisätiloihin, onneksi pientä puuhaa riittää täällä sisälläkin :)

Olin ajatellut virkata kehyksiä, kovettaa ne sokerilla ja laittaa niihin lasten kuvat.
Mutta virkkasinkin nämä pyörylät pääsiäisenä New Yorkin lennolla ja jotenkin kehyksiin liittyikin niin paljon ihanaa Nykin tunnetta ja muistoja, että päätinkin muuttaa suunnitelmaa ja kehystää muutaman reissukuvan! (menin kai vähän sekaisin kun oltiin ekan kerran kahdestaan kunnon pitkällä lomalla ja vielä ekan kerran elämässäni isolla mantereella :)

Tuo mummolan vanha ikkunankehys on roikkunut jo jonkin aikaa tyhjänä keittiön seinällä. Joulun aikaan sitä koristi numeroidut piparit ja pikkuiset lahjapussit jouluvaloineen. Nyt keskimmäiseen ikkunaruutuun saatiin sitten vihdoin vähän pitsiä (= eli kaksi ruutua odottaa vielä omiaan).

Perry Streetillä :)
Kohteliaasti kunnioitin omistajien toivetta enkä istahtanut Carrien rappusille, mutta naapurin kuitenkin...


Pitsikehyksiä voi virkata oman mielen mukaan omalla mallilla, 
muistaakseni virkkasin näin:

Virkkaa ketjusilmukoita niin paljon että ympyrästä tulee sopivan kokoinen valokuvaasi, sulje renkaaksi piilosilmukalla.
Virkkaa ensimmäinen kerros pylväitä, yksi joka ketjusilmukkaan.
2 krs. virkkaa pylväs, 2 ketjusilmukkaa ja pylväs jokatoiseen pylvääseosien.
3. krs virkkaa joka kaareen 2 kiinteää silmukkaa ja pylvääseen 1 kiinteä silmukka.
Jos kehys tuntuu kupruilevan vähennä kiinteitä silmukoita tai vastaavasti jos kaartuu kupiksi niin lisää.
4. krs kiinteäsilmukka, "ketjusilmukka, kiinteäsilmukka seuraavaan (jätä siis yksi ks väliin), 5 ketjusilmukkaa joista nirkko piilosilmukalla toiseen silmukkaan, 1 ketjusilmukka, 1 kiinteäsilmukka seuraavaan (eli jätä yksi ks väliin)" toista kerros ympäri.


Virkkasin bambuisella koukulla nro 2
Ensimmäisen kerran kokeilin bambu-koukkua (muunlaista kun ei lentokoneeseen saa viedä), aluksi tuntui vähän oudolta, mutta nopeastihan tuohon tottui, kakkosen koukku on vaan aika ohut ja bambuisena vähän hutera, se katkesikin käsilaukussani kesken reissun, onneksi ehdin virkata nämä jo menolennolla niin ei haitannut :)


Pitsin kovettaminen:

1 dl sokeria
1 dl vettä

Sulata sokeri lämpimään veteen. Kasta pitsit huolella sokeriveteen ja puristele ylimääräiset vedet pois. Asettele pitsit kuivumaan tasaiselle alustalle tarkasti ympyrän muotoon, venyttele reunan nirkot teräviksi ja taputtele tasaiseksi. Anna kovettua rauhassa seuraavaan päivään.

Taxiii!

Mutta nyt kannustamaan Leijonia, eka erä on jo kohta ohi... samallahan voisi vaikka virkata pari kehystä lisää :)

- Hanna -

2 kommenttia:

  1. Kiva idea tämäkin, kuten sulla muutkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, olen nähnyt jotain tämän tapaista jossain blogissa ja jäänyt sieltä kaivelemaan mieleen, jälkikäteen kun oma inspiraation on käsillä ei kyllä varmasti enää löydä sitä aluperäistä idean lähdettä! mutta tuleehan tehtyä sitten omanlaisia :)

      Poista