keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Minialbumeja mummolasta
Viime viikon tohinan keskellä oli ihana rauhoittua hetkeksi isovanhempieni luona. Kahvipöydässä rupateltuamme katsoimme vanhoja valokuvia ja kuinkas ollakaan albumien seasta löytyi myös muutamia tekeleitäni :) Olin jo unohtanut nämä minialbumit, joten napsin niistä nopeasti muutaman kuvan! 

Mini-albumeista jää saajalle kiva muisto, mutta itse pitäisi muistaa aina ennen antamista kuvata ne, jotta tekijällekin jää muisteltavaa :)

Tämän albumin kansilehti on tuollaista huurrettua läpikuultavaa paperia, albumi on nidottu kiinni kolmella haaraniitillä ja vasemmassa reunassa on taitettu pahvikaistale tukevoittamassa liitoksia.


Albumissa on oma sivunsa jokaisesta tämän reisssun marjanpoimijasta, äijän ja mummon lisäksi myös lapsenlapsista ja lapsenlapsenlapsista :)


Olin laittanut joka sivulle nauhan jatkumaan albumin reunan yli aina vähän eri kohtiin, näin siitä on helppo kääntää seuraavalle sivulle.Viimeisellä sivulla vielä meidän perhe mökin rappusilla :)

Kyllä näitä kauniita loppukesän päivä on kiva muistella tälläisissä minialbumeissa! Ja albumien tekeminen on suht helppoa ja hauskaa!


* * *Valokuvakätköistä löytyi myös tälläinen minialbumi!
Meidän Julia on päässyt ripille 3 vuotta sitten, joten olen tehnyt tämän "kiitos-kortin" silloin isovanhemmilleni. 
(kaikki muut sai ihan tavalliset valokuvat vaan :))

Tämän minialbumin idea on aika hauska, 
kun albumin sitoo nauhoilla kiinni, se on tälläinen 1/4 ympyrä, nauhat avattaessa sivuja voi selailla kuin kolmiulotteista kirjaa. Mutta nauhat voi sitoa myös toiselta puolelta yhteen, jolloin ympyrä sulkeutuu puolipallomaiseksi kokonaisuudeksi. (viimeiset kuvat)


Olipas yksinkertaisesti selitetty :) toivottavasti idea avautui näistä kuvista vähän paremmin...

Lisäys:
Tässä vielä piirroskuva miten tämän albumin pohja on leikattu:* * *


Albumeiden seasta löytyi myös tutun näköinen isänpäiväkortti, 
jotenkin on niin kiva että postaan sen vielä tähän loppuun!


Tiedän kyllä, että siellä mummolan vanhojen valokuvien kätköissä on vielä ainakin yksi tekemäni minialbumi, jos se löytyisi sitten vaikka ensi kerralla... :)


Oikein ihanaa pitkää helatorstai-viikonloppua kaikille!


- Hanna -


4 kommenttia:

 1. Huippuidea tuo kolmiulotteinen rippikiitoskortti. Oliko sulla valmis pohja vai teitkö alusta asti itse? Onkohan netissä tuohono ohjetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks olekin ihana, tekis itsekin mieli taas tehdä tuollainen, tämä on ainokainen jonka olen väsännyt. Ei ole valmista pohjaa vaan alusta asti tein harpilla :) Otin ohjeen jostain minialbumi kirjasta, voisin katsoa löydänkö sitä ja saisiko siitä tänne jotain ohjetta... palaan :)

   Poista
  2. No niin Laura, nyt on ohjekuva lisätty!
   Olen ottanut nämä ohjeet kirjasta Talleta tähtihetket (Catherine Rein Carlson - Turid Eide), aivan mielettömän ihana kirja, monta kivaa pikkualbumin ohjetta! Tuosta kirjasta olen tehnyt myös Papan kanssa kalassa -kortin ja myös sellaisen kivan laatikon, joka on unohtunut postata, laitan tässä joku päivä :)

   Poista
  3. Paljon kiitoksia "kaavasta"! Sormet syyhyävät kokeilemaan tätä. :)

   Poista