torstai 29. marraskuuta 2012

Kranssi paidan kauluksistaJo jokunen vuosi sitten Ihana-lehdessä oli ohje paidan kauluksista tehtyyn kranssiin. 
Tarkoitukseni oli tehdä joulukranssi, mutta tälläisiä vanhoja paitoja löytyi kirpparikorista. On mennyt meillä nyt kesät talvet väristä huolimatta.

Idea on kyllä loistava. Vanhoista paitapuseroista ja kauluspaidoista leikataan kaulus irti. Alareunan saa kätevästi rypytettyä kun harsii ensin muutaman piston langalla. Samalla langalla kannattaa ruusukekin kuroa yhteen. 
Tein kranssin pohjan vahvasta kartongista ja päällystin sen yhden paidan selkämyksen kankaalla, näin kranssi näyttää siistiltä ja yhtenäiseltä sivustakin.
Ruusukkeet liimasin kranssiin kuumaliimalla. Värimaailmaa yhdistääkseni tuputtelin vielä punaista leimasinväriä sinne tänne.

Näitähän tekisi mielellään useammankin, 
pitääkin alkaa metsästämään kivan värisiä kauluksia!

- Hanna -

4 kommenttia:

 1. loistavaa, kiitos hauskasta ideasta! mä ompelen tilkkutöiksi kaikki siipan hylkäämät kauniskuosiset paitapuserot, mutta kauluksille en ole keksinyt vielä kovin montaa käyttötarkoitusta. tähänhän niitä saa menemään monta, monta paidallista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee, mitään kun ei saisi heittää pois, aina löytyy jotakin käyttöä :)
   Kranssi olisi varmasti vielä kauniimpi jos enemmän ruusukkeita vaikka vähän lomittain, mutta tässä oli kaikki jotka meiltä silloin löytyi...

   Poista
 2. Mahtava idea! Ja kaunis lopputulos :o)

  VastaaPoista