torstai 19. huhtikuuta 2012

Virkatut tiskirätitVirkkasin bambu langasta pari tiskirättiä. Toisesta tuli tälläinen pitsiliinamaisempi versio. 


Siirsin viime kesänä virkkaamani trikookuteisen pitsimaton vessasta olkkariin lattialle siksi aikaa kun virkkasin ja otin siitä mallia :) 
Tuo vähän itse mukailtu malli on mielestäni kivan reikäinen ja juuri sopiva tähän. Rätti kuivuu nopeasti, on kaunis ja lankaa riittää samasta kerästä toiseenkin rättiin.Tämä toinen malli on virkattu jännästi kulmasta aloittaen, näin tälläisen lankakaupassa ja myyjä neuvoi helpon ohjeen nopeasti. Muutin vain sen verran että virkkasin jokatoisen kerroksen reikäisämpänä kun pelkäsin että lanka loppuu kesken, mutta hyvin riitti yhdestä 50g kerästä molemiin rätteihin.

En tehnyt näihin rätteihin ripustuskoukkua kuten Neulottuun tiskirättiin, on niin reikäinen malli että voi mistä vain reiästä ripustaa kuivauskaapin alle koukkuun kuivumaan. En myöskään prässännyt rättejä, ei kai niitä tarvitse? Toki olisi kuvassa ollut siistimpi ja ryhdikkäämpi...

Jännä miten mielleyhtymät toimii, näitä rättejä kuvaillessa tunsin Kate Winsletin epätoivon 30-luvun lamassa... Virkkasin nämä siis tiistai-iltana katsellessa TV1:sen uutta minisarjaa Mildred Pierce, joka vaikutti oiken hyvältä. Mitähän sitä sitten ensi tiistaina virkkaisi? :)


Kulmasta kulmaan virkatun rätin ohje:

Sulje 6 ketjusilmukkaa renkaaksi piilosilmukalla.
Virkkaa renkaaseen 3 pylvästä,  2 ketjusilmukkaa, 3 pylvästä, käännä työ.
Aloita uusi kerros aina 3 ketjusilmukkaa (=1pylväs) ja sitten pylväs joka pylvääseen, ketjusilmukka kaareen lisätään 2 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa, 2 pylvästä. Sitten taas loppu kerros pylväs joka pylvääseen. Kerroksia jatketaan näin eli ketjusilmukkakaareen tehdään lisäykset joka kerroksella.

Tämä on perusohje, mutta muutin sitä sen verran että tein joka toisen kerroksen niin että jokatoisen pylvään tilalle 1 ketjusilmukka ja jätetään yksi pylväs väliin, näin kerroksesta tulee reikäinen.

Rätti on kokoajan virkattaessa neliön muotoinen, voit lopettaa kun se on mielestäni sopivan kokoinen. Virkkaa vielä lopuksi kiinteitä silmukoita rätin ympäri antamaan ryhtiä.


Saakohan kukaan mitään selvää näistä mun ohjeista? En osaa kirjottaa ohjeita oikeilla tekniikalla ja lyhenteillä, vaan samalla tavalla kuin muutakin tekstiä eli nopeaa ajatuksenvirtaa vaan perä perää :) 

Kommentoikaa ihmeessä jos joku on ihan hullusti ja kommentoikaa toki muutenkin :)


- Hanna -

8 kommenttia:

 1. Saa kukaan selvää ohjeista :) ilahduin kovasti kun löysin näin selkeästi kirjoitetun ohjeen ja neliörätti on kovaa vauhtia valmistumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että ohjeelle on käyttöä ja siitä on apua! :)

   Poista
 2. Minäkin kiitän ohjeesta. Olen lähdössä pitkälle automatkalle ja joulukin lähestyy, niin pääsee nuo novitan vanhat bambulangat pitkälle automatkalle ennenkuin sujahtavat pukin pudssiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiskirätit onkin loistavaa autovirkkausta! ja ihania joululahjoja :)

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta. Helppo seurata :)

  VastaaPoista
 4. Onpas kiva malli! Täytyypä kokeilla 😊

  VastaaPoista
 5. Tiskirättimalli napattu käyttöön. Julkaistu blogissa linkin kera: http://uraaitikotona.blogspot.fi/2015/06/tekeleet-kesakuussa.html

  VastaaPoista
 6. Kiitos ohjeesta! Ekan kerran virkkasin noin kulmasta aloittaen, mutta hetken tutkimisen jälkeen homma kyllä avautui. Tein reunukseen puolipylväitä ja siitä tulikin mielestäni tosi kiva :) Tuonne blogiinkin laitan myöhemmin vielä kuvaa tuotoksesta, kunhan joulu on ohi ;)

  VastaaPoista