sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Gluteenitonta leipää
Meidän perheessä on parin kuukauden ajan opeteltu gluteenitonta elämää. Pakkauksia syynätään tarkkaan ja netistä haetaan tietoa. Gluteenittomia tuotteita on ihan kivasti tarjolla. Haastavinta on saada tavallisen tuotteen gluteenittomuus tai mahdollinen gluteeni selville pelkän tuoteselosteen perusteella, jos gluteeniton-merkkiä ei pakkauksessa ole. Monesti yllättävissä tuotteissa on gluteenia kuten esimerkiksi joulun perunalaatikossa. Vastaavasti taas moni joulusuklaa ja laku yllätti gluteenittomuudellaan.

Leivästä luopuminen on ollut miehelleni hankalinta ja olemmekin kokeilleet monia kaupan valmiita gluteenittomia leipiä. Vuohelan herkun Porkkanasämpylät ja Minirevityt ovat nousseet suosikeiksi. Syksyn kiireen keskellä olen vain haaveillut leivän leipomisesta itse. Joululahjaksi saatu Gluteenitonta leipää -kirja tuli kuin tilauksesta. Nyt joululomalla on ollut hyvin aikaa syventyä gluteenittoman leivonnan saloihin. Varsinkin kun Rukalla pakkanen on paukkunut yli 20 asteessa ja ulkoilu on jäänyt vähemmälle.

Ensimmäinen leipomani gluteeniton leipä onnistui yli odotusten. Vuokaleipä oli todella maukasta sekä tuoreena että myöhemmin paahdettuna. Kunhan ehdin tutustumaan uuden kirjan resepteihin ja leipomaan ohjeilla, niin postaan sitten kokemuksista.

Jos sinulla on joku hyvä gluteeniton ohje, niin vinkkaa ihmeessä!

- Hanna -4 kommenttia:

 1. Katsoppas Leikkien langalla blogia siellä on hyviä ohjeita gluteenittomaan ruokavalioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos vinkistä, ihania neulejuttuja gluteenittomien lisäksi :)

   Poista
 2. Kaunis blogi, hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
 3. Kiva kun aina välillä löytää gluteenittomia ohjeita. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista