tiistai 24. heinäkuuta 2012

Virkattu pyöreä pitsimatto


Sain eilen tälläisen aivan valtavan kauniin pyöreän pitsimaton. Anoppi oli sen virkannut ja se sopi kyllä täydellisesti paikkaansa. (johon minun on pitäny jo kauan virkata matto, mutta edelleen se on kesken...)

Matto on virkattu pehmeästä puuvillatrikookuteesta Asteri-ohjetta mukaille, ohje löytyy täältä Asteri


Yritin saada vähän perspektiiviä maton koosta ja juuri sopivasti Lily tuli poseeraamaan :)
Matto on siis aika iso, halkaisija 145 cm. 
Nyt meillä sitten opetellaan, että juuri tämän maton päälle ei saisi mennä mitään luita jyrsimään, katsotaan kuinka käy...


On se vaan niin kaunis!
Hirmuinen mattoinnostus tuli, nyt virkkaamaan se oma matto loppuun...


- Hanna -13 kommenttia:

 1. Kyllä on tosi kaunis malli :) Itse virkkasin valkoisen maton juhannusruusun ohjeella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannusruusukin on kaunis, mulla on se edelleen kesken... :)

   Poista
 2. Hei Hanna ja Äiti!

  Tiesittehän, että käsityömallien kaupallinen hyödyntäminen on tekijänoikeuslain nojalla kiellettyä toimintaa. Mikäli teette malleja jonkin lankatalon ohjeella kuten näissä Juhannusruusu- ja Asteri-maton tapauksessa, ette voi myydä niitä sopimatta asiasta mallin tekijänoikeuksien haltijan eli kyseisen lankatalon kanssa.
  Lankatalot ostavat malleja suomalaisilta suunnittelijoilta julkaistavaksi käsityölehdissä ja yritysten omien julkaisukanavien välityksellä. Tämä on yrityksille luonnollisesti kustannuserä. Mallit on tarkoitettu harrastuskäyttöön, ei jälleenmyyntiin. Niitä voi vapaasti tehdä iloksi itselle, tuttaville ja tutuille mutta myyntiin niitä ei saa tehdä. Mikäli hyödynnätte malleja myyntiin, tehkää niistä niin erilaisia, että ne eivät enää harhaanjohtavasti muistuta esikuvaansa tai sopikaa asiasta fiksusti lankatalon kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentistasi, huomasin sen vasta nyt! Olet kyllä varmasti aivan oikeassa, olenpas ollut ajattelematon. Mallit kun on netissä vapaasti kaikkien saatavilla ja olen nähnyt näitä käsityömyyjäisissä muidenkin tekemänä, niin en ole tullut edes ajatelleeksi tekijänoikeusasioita, pidin niitä jotenkin "iättöminä peruspitsiliinojen malleina" tms. Olinpas tyhmä! Hyvä kun herätit! :)

   Ja myös tämä "myynti" on ollut juuri tuota itselle ja tutuille, mutta tokihan täällä blogissa vierailee muitakin kuin vanhoja tuttuja (joille kuvittelen kirjoittavani :) ja näille mahdollisille ostajillehan tämä on ihan virallista myyntiä, vaikka sen kuinka ajattelisin itse vain anopin harrastukseksi.

   Jos vielä ranteet ja olkapää antaa virkata lisää, niin pitääkin miettiä tuo malliasia uudestaa.

   Poista
 3. Moi
  Ihan kivoja mattoja,mutta niitä ei saa myydä
  koska ovat Kauhavan kangasaitan ohjeita.
  Itselle saa tehdä,mutta myynti on kieletty.
  Kannattaa olla tarkkana,kun laittaa,myyntiin
  julkisesti.Ovat aika tarkkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, en myykään näitä mattoja enkä mielestäni blogissakaan näin kerro, en ainakaan tässä postauksessa. Pitääkin vielä kerran katsoa kaikki matto-postaukset läpi jos jostain saa näin virheellisen kuvan.

   Poista
 4. Hei Hanna, kyllä on kaunis virkattu pitsimatto. Mistä löytäisin virkkausohjeet?

  Terv. Kokkolasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeita mattoihin löytyy Kauhavan kangasaitan sivulta!

   Poista
 5. Gostaria que postasse o gráfico,por favor!

  VastaaPoista
 6. Hi!
  Your carpet looks amazing! Is it possible to get instructions how to make it in English?

  Ljerka

  VastaaPoista
 7. STUNNING rug - you are very talented!:)
  All the best:)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana tuo matto on .Minä taas en usko että , kukaan noilla maton myynneillä niin mahdottomasti rikastuu.Luulen sen olevan vain harrastus toim intaa ja jos joku hyvää hyvyttään virkkaillee.Työn iloa vaan kaikille!

  VastaaPoista
 9. Netistä, esim. Pinterest, löytyy kymmenittäin kauniimpiakin ilmaisia malleja, joissa sallitaan mallien valmistaminen myös myyntiin kunhan vain ilmoittaa mallin lähteen ja laittaa viitteen näkyville myytävään tavaraan. Kannattaa mallia hyödyntäessä tutustua laatijan tekijänoikeuslausekkeeseen.

  VastaaPoista