keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Uunijuustoa ja juustomaito-pannaria

Lapsena saatiin aina juustomaito-pannaria, kun lehmä oli poikinut mummolassa. Olin jo unohtanut koko juustomaidon, kunnes sain pullollisen tätä herkkua äidiltä hiihtolomareissulle matkaan mukaan.

Juustomaito, tai ternimaito kai virallinen termi, on paitsi herkullista myös terveellistä, onhan se tarkoitettu vasikan ensimaidoksi. Jännä miten lasten nenä nyrpistyy kun kuulee maidon alkuperästä, mutta suu menee hymyyn kun maistaa näitä herkkua!

UUNIJUUSTO
Juustomaitoon lisätään ripaus suolaa ja annetaan hyytyä uunissa 175 asteessa noin ½ tuntia.

PANNARI
Juustomaitoon lisätään vähän suolaa ja sokeria sekä vehnäjauhoja kunnes sopivan paksua. Paistetaan 200 asteessa reilu puoli tuntia.

LETUT
Samalla pannarin ohjeella teimme myös pikkulettuja.Mukavaa hiihtolomaa niille kenellä lomaa on!
Me nautitaan lumesta täällä Rukalla, terkkuja!

- Hanna -

5 kommenttia:

 1. Voi, tuo uunijuusto... onneksi saan anopilta sitä silloin tällöin :)

  VastaaPoista
 2. Tosi herkkua toi uunijuusto ,maalaistalon tytölle on ternimaito tuttu juttu,nykyään harvinaista herkkua kun ei ole edes maalaisserkkua😊.ihanaa talvilomaa!

  VastaaPoista
 3. Sun blogi on tosi kiva, varsinkin klipsu-ohjeet! Ja oot niin luova :)

  http://meerilife.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Varmasti hyvää, mutta itseäkin karmii ajatus alkuperästä (vaikka maitotuotteita käytänkin). Olen kuullut sen kun emo ja vasikka huutavat ikävissään toistensa perään eri puolilla navettaa ja se on sydäntä särkevää kuultavaa :( Surullista että vasikoille juotetaan keinotekoista maidonkorviketta ja me ihmiset nautitaan maito joka kuuluisi vasikalle. Kannattaa tutustua kirjaan "Salainen päiväkirja eläintiloilta" :)

  VastaaPoista