sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Voileipäkakku rengasvuokaan


Voileipäkakku on törkeen hyvää! Miksihän sitä tulee tehtyä vain isoihin juhliin.
Pullahiiren leivontanurkassa näin rengasvuokaan tehdyn voileipäkakun ja se oli sillä selvä - meillä oli voileipäkakkua tarjolla juhannuksena.

Ihan ei ole yhtä kaunis kakku, mutta oman maun mukaan tehtynä siitä tuli maailman parasta. Mitään reseptiähän ei mielestäni voileipäkakkuihin tarvita, maistelemalla mennään täytteiden kanssa. Tuorejuusto notkistetaan kermaviilillä ja sekaan pilkotaan kunnon paloina kinkkua, paprikaa, purjoa, kurkkua... mitä nyt sattuu löytymään ja sitten maustetaan reippaalla kädellä. Tällä kertaa käytin KotiGastronomin RanskankermaSipuli -dippimixiä, se on todella hyvää. Ainakin yksi kerros pitää olla ruisleivästiä ja kunnon kostutus. Päälle sulatejuustoa, johon on sekoitettu hieman omanamehua, jotta levittyy helpommin.
Rengasvuoka kannattaa muutes vuorata kelmulla ennenkuin alkaa pinomaan kerroksia. Kakku maustuu kätevästi vuoassa yön yli ja on seuraavana päivänä helppo kumota kelmun ansiosta.

Koristelu onkin sitten toinen juttu. Tällä kertaa mökiltä löytyi vain ruohosipulia ja persiljaa, paprikoista sai vähän väriä mukaan. Ihan kiva näinkin.

Onhan voileipäkakku aika työläs, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen!

- Hanna -

2 kommenttia:

  1. Herkullinen kuvanakin ja varmasti ihanan makuinen! Meillä äitini on ollut aina voileipäkakkumestari, mutta taidan siirtyä minäkin niitä tekemään.

    VastaaPoista