perjantai 20. huhtikuuta 2012

Pannumyssy farkuista





Teen hauduttamiseen tarvitaan paksu ja lämmin pannumyssy!

Pannumyssyn tekeminen on helppoa vanhoista farkuista. Nämä isännän vanhat farkut on siltä ajalta kun lahkeet oli kunnon levät, eli tämä pannumyssy on suoraan housun toisen lahkeen alaosa, sivusaumoja ei siis tarvitse ollenkaan ommella eikä alareunaa päärmätä, riittää kun ompelee yläreunan ja pienet vinot kulmiin.

Samojen farkkujen piilotaskusta tuli sopiva koriste pannumyssyn kylkeen ja kantokahvan ompelin saman lahkeen yläosan sisäsaumasta.


Vuoren ja farkun väliin laitoin kovikekangasta lisäämään jämäkkyyttä ja vanua tuomaan vielä lisää lämpöä, myssystä tulikin oikein tukeva ja se pysyy hyvin pystyssä tyhjänäkin.

Niinpä tyhjänä, siitä tulikin mieleen että mummoni vanha perintö teekannu meni viimein rikki vaikka sitä vähän lohjenneena varjeltiin tarkasti. Olen etsinyt uutta jo jonkin aikaa, mutta sitä oikeaa ei ole vielä tullut vastaan. Iso mukillinen teetä hautuu myös hyvin pannumyssyn uumenissa.

Olen muutes aivan ihastunut Chai Latteen, tai ollut jo useamman vuoden, mutta nyt kun on kotona ja on aikaa, tulee enemmän kiinnitettyä huomioa mitä teetä juo. Arkisin haudutan chain pussista ja lisään vain jääkaappikylmää maitoa ja makeutusainetta. Mutta joskus sunnuntaiaamuisin on kiva tehdä chai latte itse alusta asti ja se on kyllä vaivan arvoinen!

Chai Latte 4:lle


6 dl vettä
4 tl Chaita
kanelitanko
10 kokonaisia kardemummaa
5 kokonaista neilikkaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua maustepippuria


3 dl maitoa
1 dl ruokosokeria
muskottipähkinää jauheena
vaniljasokeria


Sekoita hiukan jäähtyneeseen veteen chai ja mausteet, anna hautua reilu 5 min.
Lämmitä maito toisessa kattilassa ja mausta se muskottipähkinällä ja sokereilla. 
Siivilöi tee ja mausteet, lisää melkein kaikki maidosta sekaan, vatkaa loppu maito vaahdoksi ja kaada lasiin päällimmäiseksi ja vielä hiukan jauhettua kanelia koristeeksi.
Taivaallisen hyvää!


No niin, mutta takaisin farkkuihin ja pannumyssyyn :)

Pannumyssyyni sopisi hyvin farkkuiset patakintaat, löysin aivan ihanan ohjeen Hääräämöstä Patakinnas farkuista tuota täytyy seuraavaksi kokeilla!

Farkku on yksi suosikkimateriaaleistani ompeluksissa ja tuunauksessa. Kestävä ja vahva farkku taipuu moneksi ja työstäminen on helppoa ja materiaalia paljon tarjolla!
Odottakaahan vaan kun vielä vähän lämpenee ja pääsee ulos kuvailemaan, niin lisää farkkuisia juttuja tulossa!

- Hanna -

5 kommenttia:

  1. Olen saanut palautetta että kaikki eivät saa selvää blogin tekstistä, fontti ei näy oikein, muutin nyt fonttia, näkyykös tämä? Onko joku muuten hullusti? Olen vielä ihan pihalla tästä blogin tekniikasta... :)

    VastaaPoista
  2. hei! kiva blogi sulla, kiinnostavia aiheita ihanilla kuvilla!

    mäkin olen höpsähtänyt farkkuompeleisiin, ja olen tehnyt niistä mm. patalappuja, jotka tavallaan käyvät kintaankin korvikkeena, koska ovat kooltaan suuria ja käden voi sujauttaa suojaan takataskuun. näin isojenkin peltien ja vuokien käsittelyssä tai grillaillessa voi selvitä sormet sopivan kylminä ;). täältä löytyy kuva lapuista: http://rinsessallista.blogspot.com/2011/11/anna-mulle-tahtitaivas.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Mun pitää kyllä kanssa ommella farkkuinen patalappu tai kinnas... hieno tuo sinun tilkkutyöversio! ja tervetuloa lukijaksi!

      Poista