lauantai 14. huhtikuuta 2012

Puikot ja Koukut Rullalla


Pyöriikö muillakin virkkuukoukut ja neulepuikot miten sattuu ympäri käsityökoria tai työnnettynä lankakeriin? Ja ikinä ei löydy sitä oikean kokoista silloin kun tarvitsisi!

Päätin laittaa asian kerralla kuntoon ja ommella tälläisen "työkalurullan"


Rullaa varten voi tietysti ostaa juuri sopivan kankaan, mutta kaikilta varmasti löytyy myös kaapin perukoilta jotain vanhaa, josta tuunata. Minä käytin kolme vanhaa tablettia, jotka oli jo sen verran nuhjuisia ettei viitsi pöytään kattaa, mutta tässä ajaa oikein hyvin asiansa.

Yksi tabletti ulkopuolelle ja kaksi sisäpuolelle pilkottuna niin että puikot saa kahteen kerrokseen, lyhyet eteen ja pitkät taakse. Ompelin pystytikkauksilla omia kolosia erikokoisille puikoille ja vielä jämäpitsejä reunaan koristeeksi.


Tabletti on vähän liian lyhyt, jotta pisimmät puikot mahtuisi kokonaan rullan sisälle, mutta minua se ei haitannut. Jos tekee vaikka vanhasta käsipyyhkeestä, niin kannattaa ommella käännettävä suoja pidempien puikkojen yli, niin pysyy paremmin kasassa kannettaessa. 

Tämä rulla pyöritetään molemmista reunoista, siis kahdelle rullalle ja sidotaan molemmistä päistä kiinni ruseteille silkkinauhoilla, jotka kannattaa ommella pikkuisen kiinni keskeltä, niin pysyy hyvin paikallaan.

Tämä oli tälläinen ensimmäinen nopea versio, harjoituskappale :) Kun tuunaa vanhaa joutuu aina vähän kikkailemaan ja sumplimaan, mutta kun teen seuraavan, laitan sitten myös ohjeet ja vinkit missä järjestyksessä kannattaa (ja missä järjestyksessä ei kannata :) tehdä.

- Hanna -3 kommenttia:

 1. Oi että miten tyylikäs! Hyvin käy tuo pitsi.

  Mukava kun tulit lukijaksi blogiini, tulin vastavierailulle. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Laura! Tervetuloa :)
  Löysin sun blogin tunisialaisten lapasten ohjeen myötä, sen tekniikan kyllä vielä joskus opettelen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jos osaat neulomisesta ja virkkauksesta perusasioita, osaat jo kaikki tunisialaisessa virkkauksessa tarvittavat asiat. Voi tietty olla työlästä opetella tekniikka ohjeesta ilman ohjaajaa. Sulla ei mene kauan, kun opettelet ohjeesta tuon tekniikan. Tsemppiä! :)

   Poista