keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Omanlainen leimasin

Olen jo jonkin aikaa etsiskellyt kivaa omaa leimasinta. 

Tarkoitukseni oli teettää valmis kumileimasin puupidikkeellä,
mutta monen sattuman summana päädyinkin ostamaan kasan JustRite leimasinsettejä. Ja ne onkin aivan ihania! Eri muotoisiin aihioihin (pyöreä, neliskulmainen ja pari suorakaiteen muotoista) voi vaihtaa erilaisia valmiita sanoja ja kuvioita, myös erikokoisista ja fonttisista irtokirjaimista voi tehdä kokonaan omia tekstejä. Valinnanvaraa ja vaihtoehtoja on todella paljon!

Niinpä innostuin tekemään käyntikortteja... 
Ajatus oli tietysti joskus alunperin ollut painattaa valmiita kortteja, mutta kun innostuu, pystyy hyvin perustelemaan itselleen että tälläisellä näpertelijällä pitää ehdottomasti olla itse tehdyt kortit, eikö? :)


Leikkurilla saa näppärästi leikattua oikean kokoisia pikku kortteja kartongista.


Kirjoitin osoitteen pienillä irtokirjaimilla pyöreän leimasimen ulkoreunoille ja valitsin sen sisäpuolelle koukeroisen boordin, keskelle ympyrää vielä iso H ja vähän koristetta ympärille. 
Näyttää minusta ihan hannamaiselta :) 

Neliö leimasimeen samoiten kiekurainen boordi ja teksti keskelle, kiinnitysmekanismi toimii yllättävän näppärästi ja omanlaisen leimasimen saa tehtyä suht helposti ja nopeasti.


Valmiit tagin muotoiset leikkurini on liian kapeita tähän pyöreään leimasimeen, joten leikkasin tagin muodon ihan vaan vapaalla kädellä, kortithan saa olla itsetehdyn näköisiä :) 
Reunat tuputin "vanhan näköisiksi" levityssienellä, samalla violetilla leimasinvärillä.


Korteista tulee näin leimaamalla hyvin itsetehdyn näköisiä, kun leimat ei ole ihan justiinsa ja jokainen on vähän erilainen, 
mutta kyllä niistä saa selvää!


Kortin toiselle puolelle leimasin neliskulmaisella leimalla vielä nimen ja numeron. Ja tuputin taas väriä reunoihin elävöittämään ja raikastamaan korttia. 

Näitä kortteja tuli pikkuinen pino, katsotaan millaisia sitten seuraavaksi lisää, kunhan nämä on jo jaettu eteenpäin : )

- Hanna - 

6 kommenttia:

 1. Pikku mainos tähän väliin, ensi keskiviikkona Kinuskillassa on skräppäysilta, silloin pääsee mm tutustumaan näihinkin leimasimiin! Tervetuloa!
  http://www.kinuskilla.fi/tapahtumat

  VastaaPoista
 2. Hei, pitäisikö minun tulla Kellokoskelle saakka jotta voisin tutustua skräppäyksen saloihin, vai saisinko minä sinut tänne Mikkelin suunnalle?

  VastaaPoista
 3. Riitu, oltiin jo suunniteltu Ritunkin kanssa, että yhdistäisin seuraavaan mökkireissuun parit skräppäyskurssit!
  Soitellaan ja sovitaan aikatauluista tarkemmin, tulen mielelläni!

  VastaaPoista
 4. Minä haluan myös mukaan askartelemaan!! Joka kerta kun Hanna järjestää skräppäyskursseja Kellokoskella, minä olen Anttolassa, järkkäilemässä yksiä sellasia keväisiä juhlia...

  VastaaPoista
 5. No mutta hei Anni, nyt seuraavan kerran kun olet Anttolassa niin mä tulen sinne! :) Soitankin nyt heti Riitulle ja sovitaan päivä!

  VastaaPoista
 6. jos joskus haluat luopua tästä niin ostan sinulta mielelläni koko setin :)

  VastaaPoista