perjantai 13. huhtikuuta 2012

Virkattu kännypussukka


Kevät tulee ja puhelinkin alkaa pikkuhiljaa pärjätä kevyemmissä tamineissa. Villalankainen pussukka pääsee odottelemaan ensi talvea ja nyt virkataan puuvillalangasta. Valkoinen on jotenkin niin herkkis väri ja sopii hyvin tähän pitsiseen kuvioon.

Virkkasin tämän pussukan jännästi valmiiksi pyöreänä pussina eli siihen ei tule ollenkaan sivusaumaa, en tiedä tehdäänkö sillä tavalla yleensä, mutta jotenkin se tuntui näppärältä.


Ohje: 

Virkkaa ensin puhelimen leveydeltä ketjusilmukoita.
Virkkaa sitten ketjusilmukan etureunaan kaksi pylvästä, kaksi ketjusilmukkaa ja taas kaksi pylvästä samaan ketjusilmukan etureunaan, jätä 2 ketjusilmukkaa väliin ja tee samanlainen kuvio aina joka kolmannen ketjusilmukan etureunaan. 

Älä käännä työtä ja aloita toista kerrosta niinkuin normaalisti tehdään, vaan jatka ensimmäistä kerrosta toiselle puolelle samojen ketjusilmukoiden takareunaan, näin saat virkattua pussukkaa ympäri.

Jos haluat, keskimmäisen kuvion voi tehdä myös isompana, aina 3 pylvästä ja 3 ketjusilmukkaa, näin kuviosta tulee isompi. Kuten kuvasta huomaat keskimmäinen kuvio on leveämpi ja yläreunaan jää ikäänkuin pikku lenkki josta voi vaikka ripustaa pussukan roikkumaan.


Pussukka valmistuu nopeasti, 
niitä ehtii tehdä illassa vaikka paria eri väriä : )

Ainut kurja puoli tälläisessä pussukassa on että puhelin täytyy ottaa siitä pois vastattaessa. Täytyykin laittaa uusi avonainen malli kehitteille...  : )


- Hanna -


4 kommenttia:

 1. Hieno pussukka!
  Mulla on myös kymmeniä pussukoita v almistunut,
  Mutta toi on uusi malli mulle- kiitos ohjeesta!
  T margsan
  blogini: räsy- ym.virkkausjuttuja

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Mulla on kanssa monia villapussukoita, mutta tämä on ensimmäinen puuvillanen kesäpussi, muutama uusi kehitteillä, katsotaan mitä niistä tulee... :)

  VastaaPoista
 3. Hi, i think thаt i ѕaw you visited mу site thus i came to “rеturn
  the favor”.I am tryіng to finԁ things to enhаncе my ѕite!
  І suрpose its ok to use a few of your ideas!
  !

  Also νisit my site :: Clicking Here

  VastaaPoista