torstai 3. toukokuuta 2012

Virkattu kynnysmattoVappuna mökillä oli kiva ottaa välillä rennosti ja virkkailla terassin keinussa, auringonpaisteesta nautisekellen. Pikkuinen kynnysmatto on mukavan helppo ja nopea virkata!

Virkkasin maton pylväillä, joka toisen kierroksen joka toinen pylväs on korvattu ketjusilmukalla, näin mattoon tulee kivat reikäkerrokset. Lopuksi vielä kiinteitäsilmukoita maton ympäri ja kolmelle sivulle tein vielä ketjusilmukkakaarina tuollaiset rimpsut.
Virkkasin kympin koukulla ja aloitukseen 44 ketjusilmukkaa, niin tuli juuri sopivan kokoinen oviaukkoon.

Matto tervehtii nyt pihaovesta kulkijoita ja on kyllä ansainnut paikkansa!

Tätä harmaata puuvillatrikookudetta on vielä pikkusäkillinen jäljellä, lisää mattoja siis tulossa! Harmaa on kyllä kiitollinen väri, siinä ei näy lika niin helposti. Aiemmin olen virkannut vaaleammista väreistä ja niitä saa olla jatkuvasti pesemässä, toki helppohan tuollainen pikkumatto on koneeseen heittää.

Olen anoppini innostama näissä matonvirkkauksissa, hän on virkannut mm meidän takapihan terassille nämä suloisen ihanat pinkit matot! Anopin matoista sitten lisää seuraavassa postauksessa.

Aurinkoista torstaita kaikille, kiva kun vierailit blogissani!

- Hanna -


4 kommenttia:

 1. Voi kylläpä on söpö matto...
  meillä ei ole noin sieviä edes pöytäliinat....

  Ihanan aurinkoista Toukokuuta myös sinulle Hanna !

  VastaaPoista
 2. Nätti matto. Pitäisi vaihteeksi virkata noin mattoja minunkin.

  VastaaPoista
 3. Eikös olenkin! Mä olen ihan hurahtanut mattojen virkkaamiseen, nytkin on kolme keskeneräistä eikä tiedä enää että mitä virkkaisi :)

  VastaaPoista