tiistai 1. toukokuuta 2012

Jättisaippuakuplia Jättisaippuakuplat kuuluu kesään ja mökkeilyyn. Vappuaattona oli mitä ihanin ilma kuplien puhalteluun. Aiempina vuosina olemme tehneet todellisia jättiläispalloja, mutta nyt mökiltä ei löytynyt tapettiliisteriä eikä glyseriiniä, onneksi siirapillakin saatiin palloista isompia ja vähän kestävämpiä kuin pelkällä fairy-vedellä.


Jättisaippuakuplien ohje:

6 dl vettä
3 dl astianpesuainetta
1 dl siirappia

 Palloja voi puhallella minkälaisen renkaan läpi vaan, tälläkertaa me taivuttelimme rautalangasta erilaisia kuvioita.
Tähän malliin tuli koristeeksi timantteja ja helmiä :)Sydämen muotoisestakin versiosta tulee palloja! :)

Eikä tarvitse välttämättä edes puhallella kun tuuli hoitaa homman.
Ohuella rautalanka kiepillä tuli pienempiä palloja, monikertainen paksumpi versio ilmeisesti keräsi enemmän litkua ja palloista tuli suurempia. 


Yksi palloista leijaili sopivasti juuri orvokkiamppelin luokse kun nappasin kuvan :) Tästä näkee hyvin perspektiiviä eli kyllä osa palloista oli ihan kunnon isoja, lähes puoli metrisiä!

Vielä ehdin juuri ja juuri toivottamaan hyvää vappua kaikille ja tervetuloa uusille lukijoille!

- Hanna -

10 kommenttia:

 1. Hei!
  Upeita noi saippuakuplat. Kunhan saan lapset meille kylään kokeilen kyllä tuota sun "taikinaa". Minä muistan että kauan sitten taisin rautalangan asemasta väännellä risusta puhallusrenkaita, mutta toi rautalankajuttu on hyvä idea.
  ps. meillä on polkupyörien tuunausviikot. Jopo on laitettu hienoksi Iinaa varten, Epo on itselleen kunnostanut pyörän, seuraavana on vuorossa Äijän pyörä, josko vaan ennättää kaikkea tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyörien tuunausta on nyt liikkeellä! :)
   Risuista ja pajusta voi väännelllä ja olen kuullut että on tehty litkua lasten uima-altaaseen ja tehty palloja hulahulavantella... silloin saa vaikka koko tytön sinne pallon sisään :) mutta on kyllä aika sotkuista puuhaa, jos pallo rikkoontuu ikkunaan tai vaikka autonkonepeltiin jää ikäviä valkoisia tahmeita läiskiä!

   Poista
 2. Saippua kuplat on tosiaan ihania...
  sellaista kevyettä ja kauneutta niissä...
  pajusta saa tosiaan taivuteltua kanssa noita isompien kuplien aihioita...
  Meillä pikkuprinsessalla on tosin sellainen taikasauvan muotoinen jolla tuleekin sit taikakuplia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Noel käytti myös pientä lasten muovista mattopiiskaa, siinä kun on monta kolosta niin tuli kerralla valtava määrä pikkupalloja, en vain saanut siitä kunnon kuvaa otettua kun Vapun päivänä tuuli jo niin kovaa ja pallot karkasi hetkessä yläilmoihin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :)
   En ole vielä ymmärtänyt miten se tunnustus tapahtuu, syvennyn siihen tässä joku päivä kunhan ehdin ;)

   Poista
 4. Loistavaa tämä saippuakuplien ohje. Tiedeän et siihen tuli jotakin makeaa mutta että siirappia ja tää sekoitussuhde oli nyt hyvä päivittää! Kiitos!

  T. Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Ja siis tapettiliisterillä tai glyserolilla saa vielä kestävämpiä ja isompia, mutta nämäkin jo tahmaa ihan tarpeeksi :)

   Poista
 5. Sadas lukija! :) Täällähän tuntuu olevan kaikkea kivaa, löysin sivun virkattujen mattojen kautta kun haluaisin virkata sellaisen mutten ole saanut aikaiseksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, ompa jo paljon lukijoita, kesän aikana tullut paljon lisää, mukavaa! Maton aloittaminen on isoin juttu, sitten jääkin helposti koukkuun ja valmista tulee vauhdilla. Mukavia virkkailuja!

   Poista