torstai 7. kesäkuuta 2012

Kaulakoru tölkinvetimistä


Iiiik, kullanvärisiä tölkin renkuloita!! :)Tämä "kultainen" kaulakoru on kyllä upea, 
ei ehkä ihan perus mun tyyliä, mutta ensi lauantain teemajuhliin sopii täydellisesti eläinkuosin kanssa!

Alunperin ajattelin virkata myös alareunan, mutta näyttikin näin paremmalta ja taipuu kauniimmin,
yksinkertaista ja tyylikästä ;)


Kiinnitykseksi laitoin niskaan kullanvärisen lukon.

On se vaan makee!

- Hanna -

14 kommenttia:

 1. Aivan uskomattoman upeaa kierrätystä ja taitoa!! Ajattelin tuon vyön nähdessäni, että tämän hienompaa ei voi olla, mutta kyllä tämä koru yltää ihan samalle tasolle. Innolla odotan, mitä seuraavaksi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämän korun kehut lämmittää erityisesti, koska on ihan kokonaan omaa designia :) tai en ole ainakaan tämän tyyppiseenkään missään törmännyt. Vöitä olen nähnyt tehtävän vähän eri tekniikoilla monenkinlaisia. Katsotaan mitä seuraavaksi tulee, sitä ei vielä tiedä... :)

   Poista
  2. miten tuo kaulakoru virkataan?

   Poista
  3. Kaulakorussa on aina 2 ketjusilmukkaa välissä ja yhdellä kiinteällä silmukalla klipsut kiinni toisissaan. Tästä postauksesta löytyy ohje, eli 1.kierrosta vaan jatketaan: http://hannamaista.blogspot.fi/2012/07/ohje-kuinka-virkataan-tolkinvetimista.html

   Poista
 2. Voi että on kaunis tuo kaulakoru! Kuulin sattumalta jonkun keräävän näitä tölkinvetimiä ja googletin sitten erilaisia ohjeita ja löysin blogisi, todella upeita töitä olet tehnyt:) Itselläni ei löytynyt kuin kuusi tölkkiä, joiden vetimistä virkkasin aivan liian paksulla villasukkalangalla pienen kukkasen, mutta opettelen tekniikkaa varmasti lisää:) omat työni voit käydä lukemassa blogistani www.vilmanpistot.blogspot.com :)

  VastaaPoista
 3. Mitä lankaa olet korussa käyttänyt? Onnistuisiko virkkaaminen metallilangalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen virkannut näitä koruja erilaisilla metallilangoilla, yritin käydä penkomassa lankakeriä, mutta missään ei ollut enää vyyhtiä tallella. Mutta esim Novitan kartionmuotoinen hopea ja kultainen metallilanka sopii hyvin tälläisiin hentoisiin koruihin, mutta ei ole kyllä tarpeeksi kestävää laukkuihin ja vyöhön. Yksi metallilangasta virkattu vyö hankautui minulta rikki, toki oli kovassa käytössäkin ja saattoi olla huonosti viimestellyt vetimetkin, mutta kyllä metallilankakin on haurasta.

   Poista
 4. Kyllä nyt jäin koukkuun noihin tölkinvetimiin.Ensimmäiseen "kultaiseen" joudun vielä odottamaan lisää,jäi vähän kesken,mutta "hopeisia" kyllä on aikalailla,eikun uutta väsäämään,ihanaa,,, t,PS

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno kaulakoru ja vyö! Olen kerännyt klipsuja paljon n.900 kpl (ystäväni on töissä baarissa). Kohta alkaa kurssi, ni vihdoin pääsee opettelee virkkaa niistä. Kaulakoru olis ihana, mut en voi sitä pitää ku oon niin allerginen nikkelille :( Mut jonkun kivan käsilaukun ja vyön ainakin vois tehdä. Mitä lankaa olet käyttänyt kuvan vyössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, näihin kyllä innostuu helposti! Voi ei, mä olen niin huono näissä langoissa, olen käyttänyt vain jämäkeriä joissa ei enää mitään vyyhtejä tallessa. Toisessa ihan perus puuvillalankaa ja toisessa metallinhohtolankaa... sori en osaa sanoa tarkemmin :)

   Poista
 6. Ajattelinkin kokeilla kaulakorun tekoa kun noita muita koruja saan tehtyä

  VastaaPoista
 7. Todella hienoja töitä :)

  VastaaPoista
 8. Hei
  Minulta saatte klipsuja lisää. Soittele, kerron lisää. 041 5056374 Leena

  VastaaPoista