tiistai 5. kesäkuuta 2012

Vyö tölkinvetimistäTäällä on ollut jokunen päivä hiljaiseloa käsityörintamalla sillä ranteeseeni iski jännetuppitulehdus. Ihme, vaikka mitään en oo tehny... luulen että se tuli monen yhteensattuman summana, mutta piste iin päälle oli varmasti reilun kolmensadan tökinrenkulan repiminen irti :)
Noh, pieni tauko teki ihan hyvää ja nyt on taas monta ideaa odottamassa toteuttamista!

Tänään innostuin kokeilemaan miten näistä tölkkien renkuloista syntyy vyötä. Ja ihmeen helppoahan tuo oli, vaikka vaatii kyllä tarkkuutta, jotta renkulat asettelee oikein päin ja työ on pidettävä sopivan kireällä ettei tule löysiä kohtia.Virkkaus tapahtuu nurjalta puolelta. Virkkasin aina kaksi kiinteää silmukkaa joka väliin ja nousin kahdella ketjusilmukalla aina seuraavalle riville.

Aluksi laitoin kaikki klipsut samoin päin (kuva yllä), mutta sitten ihan vahingossa oli asettanut toisen reunan klipsun erisuuntaan (kuva alla) ja huomasin, että siitä tuleekin kivemman näköinen näin, siis vyön molemmissa reunoissa on nyt klipsun isompi, sileämpi rengaspuoli. Keskimmäisen rivin klipsut on eriparia, upotin sinne ne rumemmat (lonkerotölkkien) klipsut, kun ei sieltä niin helposti erotu.Oih, tää ois niin ihana, vikat hipellykset ja sitten tämä vyö lähtee uuteen kotiin! Toivottavasti tilaustyö on mieleinen! (tällä on kyllä hyvin mielellään palautusoikeus :)

Eli se olisi sitten oman samalaisen virkkaaminen edessä. Tai oikeastaan sitä ennen on vielä iso työ ennenkuin klipsut on saatu kokoon, pesty ja isketty vasaralla mahdolliset terävät kohdat littanaan... mutta mitäpä sitä ei tekisi näin makeen vyön eteen.


Tässä lisäyksenä vielä kuvat vyön soljesta:


Kierrätysteemalla kun mennään, niin otin soljenkin vanhasta kulahtaneesta vyöstä.
Kiinnitin soljen samalla tavalla kuin renkulatkin eli nurjalta puolelta kiinteilläsilmukoilla, tuntuu aika napakalta ja toimivalta.Nauttikaahan kesästä ja juokaa paljon tökkijuomia!
Ja mikä tärkeintä säästäkää ne avausrenkulat :)

- Hanna -

15 kommenttia:

 1. todella hieno vyö, oot sä kyllä näppärä emäntä =)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, ideahan on Brasiliasta, tämä mun versio on vähän eritavalla vaan yhdistetty :)

   Poista
 3. Kunhan palataan lomalta kotiin saat meidän loman renkulasaldon askarteluja varten ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos jaksatte kerätä :) tänään oli vaikeuksia ohittaa palautusautomaatti ilman että olisi mennyt napsimaan kaikki klipsut jonottajien tölkkikasseista... :D

   Poista
 4. voin kerätä sulle renkuloita

  eiks niitä ole vishy tölkeissä vai mistä niitä kertyy ???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun moni on lupautunut keräämään, näin niitä kertyy nopeammin ja helpompi irroitella yksi kerrallaan sitä mukaan kun juo.
   Juu vissyä ja jotain terveysjuomiakin :) kannattaa valita juomat sen mukaan, että on nätti pyöreä renkula, kultasille ois nyt erityisesti kysyntää, mutta siis kaikki käy :)

   Poista
 5. Tohon vyöhön ei voi kun rakastua!!! :) Millaisen kiinnityssysteemin siihen ideoit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, se tuntuu aina vaan kivemmalta!
   Näin kierrätysteemalla kun mennään, niin otin vanhasta puhkikuluneesta vyöstä ihan perinteisen soljen, toimii hyvin tässäkin, soljen kieli menee ihan näppärästi klipsun renkulasta. Voisin laittaa siitäkin kuvan, jotenkin en vaan ensin ajatellut sitä kuvata, kun soljessa lukee esprit :)

   Poista
  2. Hei, nyt on päivitetty kiinnitysmekanismistakin kuvat, vaihdoin soljen sittenkin vielä kerran, tämä on paremman kokoinen, loksahtaa paremmin paikalleen! Nyt tämä vyö lähtee sitten vihdoin sinne uuteen kotiin pysyvästi, kävi jo kerran sovituksessa... :) Ikävä tulee, mutta oma on jo työnalla!

   Poista
 6. Tosi hienoja on sinun työsi.

  VastaaPoista
 7. Hei, hieno idea tuo vyö. Itse tein 3 kpl rannekoruja, samalla systeemillä. Paitsi, että yhdistin renkaaksi heti 1 kierroksella.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana vyö! Inspiroiduin itsekin keräämään aineksia kokoon. Mikä mahtaa olla tuo lanka jota käytit? Ihastuin meinaan siihenkin ja haluaisin samanlaista :)

  VastaaPoista
 9. Hei! Saako näitä klipsuvirkkaus ohjeita mistään kun haluaisin oppia tekemään?

  VastaaPoista